Pomáháme Bartolomějovi a Dominikovi

Přejeme všem krásný den.

Kdo nás zná, tak ví, že každoročně (letos na jaře již po šesté) pořádáme dobročinné aukce pro nemocné a postižené děti na portálu Modrý koník a výtěžky těchto aukcí jsou věnovány dětem tamních uživatelek - maminek na zajištění potřeb pro jejich péči, na jejich léčbu nebo kompenzační a jiné léčebné pomůcky.

Alespoň jednou ročně také pořádáme aukci mimo tento portál. Většinou pro děti, které nemají s Modrým koníkem nic společného, ale loňská podzimní dražba pro Damiána, která se odehrávala na stránkách našeho spolku, tuto "tradici" porušila a Damián, stejně jako dva kandidáti letošní jarní dražby jsou děti maminek či blízkých příbuzných - uživatelek Modrého koníka :-)

Květen tedy bude věnovaný dvěma chlapcům a zlepšení jejich života za pomoci peněžních prostředků z této aukce :-)
  • Jedním z nich je 16-letý Bartoloměj, který trpí velmi těžkým autismem a každý rok jezdívá na letní tábor, kde je o něj dobře postaráno a velmi se mu tam líbí. Je to jediný týden, kdy si jeho rodiče mohou odpočinout od 24hodinové denodenní péče o něj a věnovat se plně sobě a Bartovým 3 sourozencům. Bohužel finanční situace rodině nedovolí letos pro Barta tábor zajistit (navíc letos ani nedostane 500 Kč příspěvek od zdravotní pojišťovny, protože již překročil věkovou hranici pro jeho poskytnutí), proto jsme se rozhodli, že se touto aukcí pokusíme pro Bartoloměje peníze na tábor získat. Náklady tábora jsou cca 10.000 Kč.
  • Druhým je 2letý Dominik, který trpí od narození těžkou sluchovou vadou. Nyní je po transplantaci druhého kochleárního implantátu. Začíná dělat pokroky ve vývoji řeči, jen je bohužel k implantátům zajistit údržbu a náhradní díly. V současné době rodina potřebuje pro Dominička cívku k implantátu, která stojí cca 12.500 Kč. Věříme, že i pro Dominika a jeho rodinu se nám podaří v aukci tyto peníze získat.

Aukce se bude tentokrát konat na Facebooku, na stránce speciálně vytvořené pro tuto aktivitu - Dobročinná aukce pro Bartoloměje a Dominika

ZAČÍNÁME JIŽ 1. KVĚTNA 2016 ráno!!! Přijďte mezi nás, pomozte spolu s námi a měsíc lásky bude i měsícem dobrých skutků :-)